İzmir Arkeoloji Müzesi’nde sesli rehber dönemi başladı.

Hititlerden İyonlara, Lidyalılardan Perslere, Helenlerden Romalılara, Bizanslılardan Osmanlılara kadar birçok uygarlığa tanıklık etmiş olan, 8.500 yıllık zengin bir geçmişe sahip “Ege’nin incisi” İzmir’in, çarpıcı eserlere sahip Arkeoloji Müzesi’nde sesli ve görüntülü rehber sistemi yerli ve yabancı ziyaretçilerin kullanımına sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) - Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı’nın Müzeler Hibe Bileşeni altında AB ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Elektronik Müze Rehber Sistemi (E-MUSE)” Projesi ile İzmir Arkeoloji Müzesi sesli rehber ile tanıştı.

Proje ile Müze’ye yetişkinler için 60 dakikalık Türkçe, İngilizce ve Almanca, işitme engelliler için 60 dakikalık Türkçe ve 10 yaş üzeri çocuklar için 30 dakikalık is Türkçe rehber sistemi kuruldu.

Müze danışmasından temin edilebilen rehberler ziyaretçileri tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Rehber sistemi Ekim 2012 sonunda tamamlanacak proje süresince müze ziyaretçilerine ücretsiz olarak sunulacak.

5.9.2012 00:00:00