18 Mayıs Müzeler Günü

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs "Müzeler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde aynı amaçla 1982 yılından itibaren her yıl "Müzeler Haftası Kutlama Yönergesi" hükümleri kapsamında 18-24 Mayıs tarihleri arasında Bakanlığımız bünyesinde düzenlenen "Müzeler Haftası" etkinlikleri, "Müzeler Günü"nü tüm dünya ülkeleri ile birlikte eşzamanlı olarak kutlamak amacıyla değiştirilmiş ve UNESCO tarafından tüm dünyada "Müzeler Günü" olarak kutlanan 18 Mayıs günü, 2011 yılından itibaren ülkemizde de "Müzeler Günü" olarak kutlanılmaya başlanmıştır.

18 Mayıs Çarşamba Günü Etkinlik Programı:

FARKLI DENEYİMLER IŞIĞINDA İZMİRİN KÜLTÜR MİRASI VE PEYZAJI ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER

Saat: 14:00

Yrd.Doç.Dr. Ayşegül  ALTINÖRS ÇIRAK ‘’İzmir Tarihi Kent Merkezinin Sosyal ve Mekansal  Niteliklerini Kentin Gelişim Öyküsü İçinde Düşünmek’’

Yrd.Doç.Dr.Akın ERSOY  ‘’İzmir Kent Müzesi Ölçeğinde Arkeolojik Miras ve Kültürel Peyzaj Alanı Üzerine Bir Değerlendirme’’

Doç.Dr.Deniz  ÖZKURT ‘’ Yeni Bir Deneyim: Kültürel Peyzaj Alanları’’

Doç.Dr.Hümeyra BİROL  AKKURT ‘’Sergi  Nesnesi Olarak Mekan: Tarihi Yapıda Müze Kullanımı’’

İzmir Müzesi’nin ‘Müzeler Günü’ etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik yapılan faaliyetlerde dağıtılacak olan broşür.

4.5.2016 00:00:00